Intro til Integreret Digital Marketing

Integreret Digital Marketing er, en helhedorienteret strategi som kombinerer flere digitale kanaler, platforme og medier. Derfor er skal du gøre dig nogle overvejelser inden du går i gang. Du skal blandt andet overveje:

Hvad vil jeg opnå med det?

Hvilke præferencer har mine kunder for online marketing?

Hvordan skaber jeg en online tilstedeværelse som kan hjælpe mig med at nå mit mål?

For at svare på disse ting er det en god idé at have en struktureret tilgang. Så med udgangspunkt i virksomhedens strategi skal du spørge dig selv: 

Hvad er målsætningen for markedsføringen?

I de fleste virksomheder er det overordnede mål med markedsføringen, at skabe salg og dermed øge omsætningen. Det kan også være, hvis der f.eks. er tale om en non-profit organisation, at målet er, at nå ud til som mange som muligt og derved sprede det budskab man gerne vil sende. 

Når du skal fastsætte målet for markedsføringen er det en god idé at være konkret, da det giver dig bedre forudsætning for at planlægge de marketingaktiviteter det kræver at nå målet. F.eks:

“At skabe salg”

eller

“Sælge flere produkter eller services.”

eller

“Få flere kunder.” 

Disse mål er meget abstrakte og giver ikke en beskrivelse af hvornår målet er nået. Derudover kan det være rigtig svært at kortlægge hvad der skal til for at nå målet. Prøv i stedet:

“Jeg vil gerne øge mit månedlige eller årlige salg med 20%.”

eller

“Jeg vil gerne have 10.000 flere følgere på mit sociale medie.”

eller

“Jeg vil gerne have 50 nye kunder og skabe et nyt salg til 30% af mine eksisterende kunder.”

Disse formuleringer giver et klart mål, beskriver hvornår målet er nået og giver en idé om hvilken retning du skal tage din markedsføring. 

 

Hvilke tiltag skal der til, for at opnå det? 

Det næste du så skal have svar på, er hvordan du opnår dit mål. Her skal du tænke i digitale baner. Hvordan kan digitale værktøjer helt præcist hjælpe med at nå målet?

For de eksempler jeg har beskrevet ovenover kan det F.eks. Være:

“For at øge salget skal der reklameres for mine produkterne eller services samt køres salgs- og tilbudskampagner som rammer netop mine potentielle kunder. Dette kan gøres ved hjælp af en webshop, sociale medier, og  e-mail kampagner.“ 

Eller

“For at skabe yderligere salg til eksisterende kunder skal der implementeres et digital kunde styringsværktøj (CRM) som identificerer hvilke og hvornår mine eksisterende kunder kan få glæde af af de produkter jeg tilbyder.”

Dette kan F.eks være en frisør som sender en påmindelse ud 6 uger efter kundens sidste aftale. 

At skabe en online tilstedeværelse 

Derefter skal vi i gang med at skabe os en tilstedeværelse online. Det er i denne fase at mange forretningsdrivende kommer galt afsted så lad og tage det trin for trin. Først skal vi vælge hvilke platforme, medier og kanaler vi skal bruge. For at finde ud af dette, skal du stille dig selv en række spørgsmål. Jeg kan ikke udtrykke nok, hvor vigtigt det er, at du tager udgangspunkt i dine kunder. Det er ligegyldigt, om du er helt vildt god til at bruge Instagram eller Facebook, hvis dine kunder ikke bruger disse medier. Sæt dig i deres sted og spørg dig selv: 

  • Hvilke kanaler bruger de?
    Når de skal finde informationer om et produkt eller service, bruger de så Facebook, Google, Instagram, Pinterest eller noget helt andet?

  • Hvilken type medie foretrækker de?

    Kan de godt lige videoer, stories på de sociale medier, white papers hvor de kan læse detaljeret beskrivelser, annoncer hvor de kan klikke direkte ind på et produkt? 

  • Hvor stor en mængde informationer skal de bruge?

    Afhængig af den investeringen som kunden skal lave, kræves der nogle informationer før kunden er klar til at gøre et køb. F.eks. Hvis du skal købe en ny bil overvejer du måske hvilken model der skal være, hvordan du skal finansiere den, hvilke udstyr der er med, hvilken farve den skal være og hvornår og hvordan den kan leveres. Alle disse spørgsmål er noget du skal have svar på, inden du foretager dig et køb. Hvorimod, hvis du køber en pakke tyggegummi ved kassen i Rema er det eneste du overvejer, om du mangler tyggegummi. 

  • Hvordan ser deres beslutningsproces ud?

    Den interne proces der kører i deres tanker og afgør om de køber eller ikke.

  • Hvordan kan vi påvirke de forskellige faser i processen?

    Dette kan gøres f.eks ved at tilbyde dem de informationer de skal bruge når har brug for dem. 

Når du har svaret på de ovenstående spørgsmål finder du den eller de kanaler, medier og platforme, som passer bedst til dine kunder og deres behov. Du må gerne vælge en kombination af flere.

Previous
Previous

Kom godt fra start med online business

Next
Next

5 tips fra en professionel web designer